UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA MALI VITEZ

 

mali vitez_logo

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u utorak 22.11.2016. u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je svečano godišnje Savjetovanje koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

U svečanom dijelu Savjetovanja proglašene su najuspješnije „Naj-akcije“ za 2016.g. iz gradova i općina, a odnose se na nove i originalne akcije usmjerene na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici.

Pohvalu za Naj-akciju 2016. godine zaslužio je i projekt Društva naša djeca Jastrebarsko – Univerzalna sportska škola “Mali vitez”!

Vitez2 Vitez1

Univerzalna sportska škola Mali Vitez u organizaciji Društva Naša djeca Jastrebarsko započela je s radom 18. veljače 2014.g.

Univerzalnom sportskom školom „MALI VITEZ“ želimo da što veći broj djece u razdoblju od 4 do 10 godina krene u sustavni trening tijekom cijele godine, a ne samo preko ljetnih i zimskih praznika.

Ovim programom pozitivno će se utjecati i na socijalizaciju djeteta, da bude emocionalno ispunjeno, da stekne naviku rada u grupi, da uspješno surađuje s drugom djecom u izvršavanju ili rješavanju danih zadataka.

Programom je obuhvaćeno upoznavanje i vježbanje tehnika različitih loptačkih sportova, elementa iz gimnastike, atletike i borilačkih sportova, te  primjena osnovnih (biotičkih) oblika kretanja za one najmlađe kako bi na taj način optimalno poticali razvoj funkcionalnih i motoričkih sposobnosti djeteta.

Jedan od glavnih ciljeva MALOG VITEZA jest da se kroz igru i zabavne sadržaje djeci pružaju određene spoznaje o sportu i sportskim disciplinama koje postoje, te tako pobuditi interes za daljnjim bavljenjem sportom ili bilo kojom vrstom tjelovježbene aktivnosti.

Treninzi su prilagođeni prema mogućnostima djece i odvijaju se u skladu s metodičkim principima rada s djetetom

Za provođenje programa Univerzalne sportske škole napisan je plan i program provođenja projekta za koji smo ishodili pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te dobili suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za ustroj i provedbu kraćeg sportskog programa rada s djecom predškolske dobi – program univerzalne sportske škole Mali Vitez. Ishodili smo i rješenje Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji kojim se utvrđuje da Društvo Naša djeca Jastrebarsko ispunjava propisane uvjete za provođenje programa.

Voditelj projekta Univerzalne sportske škole Mali vitez je Marko Gvozdanović, mag. cin.

Izviješće o radu Usš Mali vitez -2016