NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Dugogodišnji partner na projektu je Savez društava Naša djeca Hrvatske, nevladina i neprofitna udruga građana koja okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

Ovogodišnja tema projekta je IGRAČKA, ključni dodatak djeci u igri. Igračke su iznimno važne za psiho-fizički razvoj djeteta, stjecanje socijalnih vještina, sklapanje prijateljstava i stvaranje različitih međusobnih odnosa.

Kroz projekt će se ove godine održati niz aktivnosti – edukacije volontera Društava naša djeca, tribina namijenjena stručnoj javnosti, NIVEA Dječji tjedan, radionice za roditelje i djecu te završna izložba igračaka.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko aktivni je sudionik ovog projekta.djeca_igra-10

Video Dan igara

NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA 2017.

BAJKAONICA

B3

Društvo Naša djeca Jastrebarsko i ove godine, već tradicionalno, sudjeluje u projektu „Neka odrastanje bude dječja igra” u suradnji s tvrtkom NIVEA Biersdorf. Projekt je pokrenut  2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative „NIVEA – stalo nam je do obitelji” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. Ovogodišnja tema projekta je pripovijedanje, edukativna aktivnost koja kroz pričanje priča potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomaže u učenju brojeva i slova, razvija socijalno-kognitivne vještine, omogućava međusobno druženje te ih potiče na razvijanje mašte.

U sklopu projekta otvoren je i nagradni natječaj za najljepšu priču. Na NIVEA-inim mrežnim stranicama predstavljeno je 15 priča iz 15 društava Naša djeca. Predstavljene priče nastale su u Bajkaonicama diljem Hrvatske. Na njihovom osmišljavanju radili su djeca i volonteri društava Naša djeca Hrvatske.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko na natječaju sudjeluje s pričom Želja mravića Mirka čije su autorice Barbara Golub, Lorena Ivančić, Gabrijela Kambić i Petra Kovačić, učenice osmoga razreda naše osnovne  škole, članice Dječjeg foruma Jastrebarsko, ujedno i vijećnice pri Dječjem gradskom vijeću Jastrebarsko.  Priča koja sakupi najviše glasova bit će ilustrirana u jedinstvenoj slikovnici te izrađena u limitiranoj nakladi.

Ovim vas putem pozivamo da podržite našu priču, kao i cjelokupni projekt. Svaki se dan može glasovati najviše tri puta, glas je potrebno potvrditi putem poveznice koja se zaprima na  e-pošti. Svi koji glasaju ulaze u nagradni natječaj  u kojemu mogu osvojiti NIVEA paket iznenađenja!

Podržite nas klikom na ovaj link

Jaskanska bajkaonica u kazalištu Mala scena

bajkaonica 5

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” naša će se Bajkaonica održati pod reflektorima zagrebačkog kazališta Mala scena, 16. studenog 2017.

bajkaonica 4

U mjesecu studenom, mjesecu pripovijedanja bajki, pozvani smo predstaviti svoje aktivnosti djeci djelatnika NIVEA tvrtke te komunikacijske agencije Dialog-komunikacije. Članice Dječjeg foruma Jastrebarsko – Barbara Golub, Lorena Ivančić, Gabrijela Kambić i Petra Kovačić izvest će autorsku bajku” Želja mravića Mirka”, a voditeljice Dječjeg foruma Jastrebarsko, Nikolina Luketić i Martina Tunuković, pripovijedat će hrvatske narodne bajke.

bajkaonica 3
Čestitamo i sretno!!!!!