Zakoračimo zajedno u svijet bajki

Bajkaonica, aktivnost namijenjena djeci uzrasta od pet do osam godina, iz prostorija Žitnice preselila je u prostor knjižnice. Ovog smo mjeseca po prvi puta na Dječjem odjelu ugostili tetu pričalicu Nikolinu Luketić i male bajkoljupce koji su zajedno sa zmajićem Šimom uronili u svijet bajki i pripovijedanja.

1-bajkaonica

Teta pričalica i ovoga je puta pripremila zanimljive priče i aktivnosti za naše najmlađe sugrađane. Okupljeni mališani uživali su u dogodovštinama Figara, mačka koji je svojim hrkanjem budio sve stanovnike farme, te u priči o Listoježiću, posebnom ježu koji, već nagađate, obožava valjanje u lišću. Za kraj druženja, zajedno s radoznalim dječakom Jakovom, okupljeni su pričoljupci uronili u jednu od njegovih brojnih pustolovina.

1-1-bajkaonica
Bajkaonica se u organizaciji Društva naša djeca u našem gradu provodi već tri godine te na taj način našim najmlađim sugrađanima osigurava odrastanje u maštovitom okruženju. Mnoga su saznanja o važnosti pričanja priča djeci od najranijih nogu. Osim što djeci na ovaj način omogućavamo još jedan vid druženja s vršnjacima, pričanjem priča ih potičemo na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, omogućavamo im razvijanje mašte i socijalno-kognitivnih vještina.
Početkom sljedeće školske godine Bajkaonica seli u prostor knjižnice te će se održavati jednom mjesečno kako redovna aktivnost. Pozivamo vas da od rujna zajedno zakoračimo u svijet bajki i pripovijedanja