STEM DAN

➡️STEM budućnost zs 5!➡️STEM dan!
U društvu naša djeca Jastrebarsko organizirali smo iznimno zabavnu i totalno drugačiju aktivnost za koju se tražilo mjesto više!
Po prvi puta su naši najmlađi mogli vidjeti i komunicirati s humanoidnim robotima, ali i programirati zadane aktivnosti.
Hvala Savez društava “Naša djeca” Hrvatske na uključivanju u projekt i izmimno dobroj suradnji!🥰
Realizaciju događanja pomogli su zlatni sponzori Jana i Alfa d.d.

Cilj projekta je ojačati voditelje aktivnosti kako bi uspješno provodili programe za djecu i mlade koji unaprjeđuju znanja i vještine iz STEM područja.

U sklopu projekta se provode sljedeće aktivnosti:

  • razvoj edukacija/treninga,
  • testne inovativne radionice djece za unaprjeđenje vještina i znanja djece u STEM području, u kojima ćemo koristiti robote
  • organizacija „Dana računarstva i robotike na Ruđeru“,
  • izrada i podjela stripa za djecu na temu znanosti,
  • opremanje interaktivnim sadržajima „Sobe robota“ u prostorijama SDND i „STEM kutića“ u DND-ovima u Slatini, Jastrebarskom, Kutini, Ogulinu i Opatiji,
  • jednodnevna događanja za djecu i roditelje na kojima će se moći detaljnije upoznati s informatikom, multimedijom i robotikom.

Projekt će se provoditi tijekom 2022. i 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.440.707,59 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 kuna te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 kuna.

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.