STEM BUDUĆNOST ZA 5

Draga djeco i roditelji!

Uključili smo se u program za obrazovanje djece „STEM  – Budućnost za 5“ koje je Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske pokrenuo u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i Grafičkim fakultetom u Zagrebu.

U realizaciji ovog programa, čiji je cilj djeci prenijeti suvremena znanja i mogućnosti učenja o informatici, robotici i multimediji, sudjelujemo zajedno s još četiri lokalna Društva „Naša djeca“: Slatina, Kutina, Ogulin i Opatija.

Zahvaljujući projektu, djecu ćemo, osim kroz teoriju, o STEM-u učiti i kroz praksu. Naime, u svakom od navedenih DND-ova u tijeku je opremanje posebnih „STEM kutića“ gdje će djeca imati priliku upoznati se s humanoidnim robotima Nao i Pepper te isprobati rad s drugim tehnologijama koje se koriste u poučavanju. Ovaj zanimljiv i zabavan kutić u našem gradu će biti smješten u prostorijama Centra za kulturu Jastrebarsko. U želji da se najmlađima dodatno približi STEM područje, u izradi je i strip o hrvatskim znanstvenicima i izumiteljima.

I ovim projektom Društvo naša djeca Jastrebarsko nastavlja s tradicijom naprednih odgojno-obrazovnih programa koji izjednačavaju prilike među djecom kroz različite oblike izvaninstitucionalnog učenja. Aktivnosti koje pripremamo namijenjene su djeci predškolske i ranoškolske dobi i bit će besplatne.

Projekt „STEM – budućnost za 5“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 HRK i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 HRK.