SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA PO DRUGI PUTA UGOŠĆUJE PROJEKT SA STEM-OM RASTEMO

12. ožujka 2022. projekt Sa STEM-om raSTEMo posjetio je Osnovnu školu “Braća Bobetko” u Sisku. Riječ je projektu koji popularizira prirodne znanosti te na zanimljiv, dinamičan i moderan način nastoji približiti djeci one malo teže predmete poput fizike, kemije i biologije. Kroz organizirane radionice učenici trećih i četvrtih razreda su se na zanimljiv način upoznali s prirodnoznanstvenim i tehnološkim konceptima te su sudjelovali u praktičnim radovima i pokusima, mikroskopirali pomoću LCD mikroskopa te programirali robote.

Učenici, koji su i ovoga puta imali mnoštvo zanimljivih pitanja i zapažanja, iznimno su pozitivno reagirali na novi sadržaj u školskim klupama a nama je ovo potvrda da smo još jednom uspjeli zainteresirati djecu za znanost, nova znanja i nove metode učenja.

“Istraživanja su pokazala da, ako kod djece uvidimo interes u mlađoj dobi, kasnije su njihovi rezultati bolji. Uglavnom djeca te predmete smatraju teškima, a kad na ovaj način prije steknu interes, njihovo znanje kasnije bude bolje, a pritom ne mislimo na ocjene” poručuje autorica projekta, profesorica Nikolina Ribarić.

Program je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, provodi ga Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko, a cijeli projekt ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

“Nismo željeli da sav novac bude utrošen na aktivnosti u Jastrebarskom, gdje smo već proveli lokalne višednevne radionice za naše mališane, opremili multifunkcionalnu učionicu te oformili trajni postav Znanstvenog parka, već smo željeli nova znanja i vještine podijeliti u svim županijama Lijepe Naše što većem broju djece” poručuju iz Društva naša djeca Jastrebarsko.

 

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.