PRVA ALEJA PRVAŠIĆA ZAŽIVJELA JE U JASTREBARSKOM!

aleja1

Učenici svih prvih razreda Osnovne škole “Ljubo Babić” u Jastrebarskom zasadili su stabla u prvoj Aleji prvašića.

Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razred osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave s ciljem da se kreira “Aleja prvašića” u kojoj će svaki naraštaj prvoškolaca imati svoje stablo.

aleja7

„Drago mi je da smo krenuli u ovu priču, koja je puno šira od jednog ili 12 stabala. Grad Jastrebarsko je za sve generacije planski razradio buduće lokacije gdje će se nova stabalca saditi jer svaka generacija zaslužuje imati svoje stablo kao uspomenu na polazak u prvi razred. Isto tako, ovo je jedan lijepi poklon Gradu za njegov rođendan, a vi draga djeco nemojte nikada zaboraviti ova stabla jer ćete možda jednog dana, kada odrastete, sa svojom djecom saditi neka nova stabla“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, naglasila je kako na ovaj dan danas trostruko slavimo i to Dan grada, Dan djeteta i Dan učitelja jer ovim projektom želi se istaknuti važnost polaska u prvi razred čemu je Aleja prvašića živi spomenik.

aleja5 aleja4

Od same ideje do realizacije prošlo je oko sedam godina, kao od rođenje djeteta do polaska u prvi razred. Svaki prvi razred sadi jedno stabalce svake godine u ovoj Aleji te je simbol njihovog rasta, razvoja i zajedništva”, poručila je Snježana Agostini začetnica ovog projekta.

aleja2

Svečanost su raznim nastupima uveličali učenici, učenici prvašići Osnovne škole “Ljubo Babić”, polaznici Glazbene škole Jastrebarsko i Svetojanske mažoretkinje i polaznici plesne skupine Instinct udruge K.A.O.S., a sadnji 12 crvenih kestena kod Glazbene škole uz gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela, zamjenike Domagoja Šlata i Stipu Bučara, ravnateljicu Osnovne škole, Sanju Sertić, predsjednicu Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolinu Ribarić, idejnu začetnicu Snježanu Agostini te učiteljice, sudjelovali su i brojni drugi uzvanici.aleja3