PROMOCIJA SLIKOVNICE „JASKA U ABECEDI“

PROMOCIJA SLIKOVNICE „JASKA U ABECEDI“

Slikovnica „Jaska u abecedi“ nastala ja kao rođendanski poklon djece polaznika 1. i 2. razreda produženog boravka Gradu, 13. studenog 2018.

abeceda 2

Podršku ovom projektu na promociji su dali i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat koji je pohvalio ideju kao inovativan način na koji djeca lakše uče, te ravnateljica OŠ „Ljubo Babić“, Sanja Sertić, koja je zahvalila učiteljicama na kreativnosti i realizaciji ideje.

abeceda 3 abeceda 7

Učiteljice Marija Cvetan i Martina Krcivoj sa svojim su učenicima izradile trideset likovnih radova posvećenih značajnim ličnostima te prirodnim i kulturnim znamenitostima s područja grada Jastrebarskog.

abeceda 9

Kako bi dječje radove organizirali u smislenu cjelinu, u realizaciju ovog projekta uključilo se Društvo naša djeca Jastrebarsko te je izdalo slikovnicu koju je grafički osmislila Sonja Stanković, a sve pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarsko.

abeceda 11

Promociju slikovnice kojoj je nazočio veliki broj djece i roditelja uveličao je nastup dječjeg zbora „Hitići“ pod vodstvom Manuele Budišćak.

abeceda 12 abeceda 1

Ovo je samo jedna u nizu akcija i aktivnosti koje Grad Jastrebarsko provodi za dobrobit djece i još jedan dokaz da naš grad s punim pravom nosi titulu „Grad prijatelj djece“.

Autori slikovnice, ali i svi prisutni, na poklon su dobili slikovnicu koja će zasigurno postati neizostavan priručnik kako za učenje abecede, tako i za učenje o gradu Jastrebarskom i o njegovim znamenitostima.