OTOK PAG UGOSTIO JASKANSKE STEM-ovce

U ponedjeljak, 2. svibnja učenici nižih razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca na Pagu su se po prvi put susreli s novim inovativnim modelom podučavanja kakav popularizira STEM projekt „Sa STEM-om raSTEMo“.

S obzirom da praksa pokazuje nužnost provođenja novih edukacijskih modela koji su primjereniji djeci 21. stoljeća, Društvo naša djeca Jastrebarsko, koje od 2015. godine provodi projekt Malih znanstvenika, osmislilo je edukativne radionice biologije i kemije, fizike te informatike i robotike za djecu i mlade.

Učenici trećeg i četvrtog razreda su kroz ovaj projekt imali priliku prvi put samostalno sudjelovati u zanimljivim i vizualno atraktivnim praktičnim pokusima, mikroskopirati pomoću najnovijih LCD mikroskopa, programirati robote te koristiti digitalne obrazovne platforme.

“Činjenica je da je znanje najveće blago koje nam nitko i nikada ne može uzeti, znanje nam ne mogu uništiti elementarne nepogode i nosimo ga uvijek sa sobom. Ulaganje u edukaciju i stjecanje znanja najkvalitetnije je ulaganje koje čovjek može primiti. Projektom profitiraju djeca i mladi te svi sudionici programa koji stječu nova znanja i nove vještine”, ističe autorica projekta prof. Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, koje je nositelj projekta „Sa STEM-om raSTEMo“, uz partnere Institut Ruđer Bošković iz Zagreba i Centar za kulturu Jastrebarsko.

Vrijednost projekta je gotovo 2,3 milijuna kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda na način da 85% iznosa sufinancira EU, a 15% iznosa Vlada Republike Hrvatske. Za sve sudionike radionica je besplatna, a kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca dobivaju na poklon jednogodišnje mozaBook Classroom licence za korištenje digitalne obrazovne mozaBook platforme.

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.