Osnovna škola Potpićan također ugostila projekt ‘Sa STEM-om raSTEMo’

Osnovna škola Vladimira Nazora u Potpićnu je, kao predstavnik Istarske županije, u četvrtak, 24. ožujka ugostila projekt ‘Sa STEM-om raSTEMo’, u okviru kojega je četrdesetak učenika razredne nastave kroz edukativne radionice, na zabavan i pristupačan način, došlo do spoznaja iz STEM područja.

“Oduševljeni smo gostoprimstvom ravnateljice Nade Peršić, učitelja i djece koja su sudjelovala u našim radionicama. Pokazali su izuzetno zanimanje za naše sadržaje kojima je cilj izazvati želju za učenjem i približiti znanost djeci i mladima – ističe autorica projekta i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić.

U radionicama su sudjelovali učenici od 1.-4. razreda te su svi po završetku imali izuzetno pozitivne reakcije i povratne informacije.

“Ovo je bilo prezabavno zato jer smo vidjeli jako zanimljive stvari na svim radionicama” istaknuo je 10-godišnji učenik Anel Malić.

“Danas je bilo baš zabavno, jer smo gledali nogu od muhe, kožicu luka i pamuk na mikroskopima. Najzanimljivije mi je bilo vidjeti nogu od muhe” rekao nam je učenik Alvaro Antelić.

Plan je EU projekta ‘Sa STEM-om raSTEMo’, čiji je korisnik Društvo naša djeca Jastrebarsko, u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, a kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca dobivaju jednogodišnje licence za mozaBook platformu, kao i promotivne materijale projekta.

 

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.