Osnovna škola Pirovac domaćin projekta ‘Sa STEMom raSTEMo’: ‘Cilj je približiti znanost djeci’

Osnovna škola Pirovac je u petak, 11. ožujka ugostila projekt ‘Sa STEMom raSTEMo’, u okviru kojega se učenicima trećih i četvrtih razreda, kroz edukativne radionice, omogućava da na moderan, zabavan i pristupačan način dođu do spoznaja iz biologije, kemije, fizike, informatike i robotike.

Učenici su imali priliku samostalno sudjelovati u praktičnim radovima, mikroskopirati pomoću LCD mikroskopa, programirati robote te koristiti digitalne obrazovne platforme, a sve kroz program projekta kojeg je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Radionice su kao i dosada provodili volonteri Društva naša djeca Jastrebarsko.

“Oduševljeni smo kako djeca reagiraju u svim školama koje smo do sada posjetili. Otvorena su, radoznala, žele istraživati, rado sudjeluju u pokusima i pokazuju apsolutno zanimanje za ovo što im nudimo, a to je i cilj ovog našeg projekta – izazvati želju za učenjem i približiti znanost djeci i mladima – ističe autorica projekta i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić.

U radionicama su sudjelovali učenici od 1.-4. razreda te su svi izrazili oduševljenje novim sadržajem u školskim klupama.

“Najviše mi se svidjela treća radionica, tu smo gledali kroz mikroskope i najviše mi se svidjela noga od muhe. Super su mi moderni mikroskopi i volio bi imati još ovih radionica”, istaknuo je učenik prvog razreda Karlo Barić.

“Bila sam dosad na radionici sa laptopima i mikroskopima a najviše mi se svidjela radionica sa mikroskopima jer je tu bilo sve zanimljivo i lijepo” rekla nam je učenica Rafaela Čubrić, učenica drugog razreda.

Plan je EU projekta ‘Sa STEM-om raSTEMo’ u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, a kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca dobivaju jednogodišnje licence za mozaBook platformu, kako bi samostalno mogla nastaviti svoj istraživački put u STEM-u.

 

*Ova je objava isključiva odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko.