Opremanjem multifunkcionalne učionice započeo EU projekt sa STEM-om raSTEMo

Sa STEM-om raSTEMo (UP.04.2.1.10.0009) je projekt ukupne vrijednosti 2.259.276,71 kn, čije je trajanje dvije godine, a financirat će se iz Europskog socijalnog fonda na način da 85 % iznosa sufinancira EU, a 15 % iznosa Vlada Republike Hrvatske. Partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.
Budući da je osnovni cilj projekta edukacija, kako voditelja tako i djece te opće populacije, nužno je bilo opremiti multifunkcionalnu učionicu i nabaviti potrebnu informatičku opremu.
Želimo pružiti djeci priliku da se i prije formalnog obrazovanja pripreme za STEM područja tako da razviju znanstvenu pismenost, analitički pristup rješavanju problema, ali prije svega da kroz radionice na zabavan način potaknemo u njima inovativnost i kreativnost za koje se nadamo da će ih pratiti u daljnjem razvoju, izjavila je predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić, profesorica biologije i kemije te nastavila: Veselimo se stjecanju novih znanja, ali i širenju prirodoslovnih spoznaja na djecu, mlade i opću populaciju. Ovom prilikom zahvaljujem i gradonačelniku Zvonimiru Novoselu i Gradu Jastrebarskom što nas uvijek podržavaju i vjerno prate u našem radu, a na dobrobit svih Jaskanki i Jaskanaca.
***Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva naša djeca Jastrebarsko