NOVI MURAL – DJELO MALIH JASKANSKIH UMJETNIKA

➡️Predstavljen je novi mural malih jaskanskih umjetnika u prostoru Društva naša djeca Jastrebarsko!🎉
Jaskanski DND u suradnji s OŠ “Ljubo Babić” već drugu godinu za redom udružuje snage i pruža malim jaskanskim umjetnicima priliku za stvaranje pravih umjetničkih djela.
Prvi mural realiziran ovom suradnjom posvećen je 20. obljetnici Ljetne i zimske igraonice koju provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, a nastao je prema grafičkom prijedlogu Sonje Stanković, dok je drugi mural od ideje do realizacije djelo malih jaskanskih umjetnika.
Početkom školske 2023./2024. godine učenici osmih razreda OŠ “Ljubo Babić” dobili su zadatak osmisliti skicu murala koji bi predstavio djelovanje Društva naša djeca Jastrebarsko u našem gradu.
Projekt je realiziran uz financijsku potporu Zagrebačke županije.
Odabrana du tri finalista i na kraju pobjednik. Pobjednica je Lucija Vučinić, učenica 8.b .razreda, a u uži izbor su ušli radovi Aurore Stroinac, 8.f. i Brune Šporčić, 8.b.
Mentorica svim učenicima je Ivana Strmečki Vučina, a u oslikavanju zida pomogle su i polaznice Učeničke zadruge Grozdek.
Nagrade autoricama najuspješnijih radova uručila je zamjenica gadonačelnika i predsjednica jaskanskog DND-a Nikolina Ribarić.
Čestitamo Luciji i svim sudionicima na ostvarenju i zahvaljujemo na suradnji za koju se nadamo da će se nastaviti!
👏👏👏