Još jednom smo doživjeli itekako pozitivne reakcije učenika na naše radionice!

Ukupno 65 učenika trećih i četvrtih razreda OŠ „Blaž Tadijanović“ u Slavonskom Brodu s nestrpljenjem je išlo iz učionice u učionicu kako bi sudjelovali na sve tri ponuđene radionice: biologije i kemije, fizike te informatike i robotike.  Jednako oduševljenje izazvali su im pokusi s neočekivanim ishodima (plamen u boji), LCD mikroskopi koji su izazivali izraze nevjerice na njihovim licima (dlakava noga muhe), kao i roboti kojima se vještim programiranjem može udahnuti „život“.

„Jedva čekamo ove predmete u višim razredima, to je tako zanimljivo“ – reagirali su učenici koji su i ovoga puta imali mnoštvo zanimljivih pitanja i zapažanja, a nama je ovo ponovno potvrda da ostvarujemo svrhu ovog projekta: zainteresirati djecu za znanost, nova znanja i nove metode učenja.

Obradovala nas je informacija da se učenici OŠ „Blaž Tadijanović“ u Slavonskom Brodu već služe mozaBook platformom, pa ih je dobivanje jednogodišnje licence (što je jedan od poklona našeg projekta) dodatno obradovalo.

S radošću ćemo usput dodati, da ih isto tako jako raduje kad ih na klupi dočeka naš dodatni paketić: sendvič, slastica i sokić.

Do kraja školske godine još nas očekuje dug put jer nam je cilj obići sve dijelove Hrvatske: otoke, jug Lijepe Naše i mnoga druga mjesta čije škole su iskazale zanimanje za ovaj naš program koji provodimo na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu programa u obrazovnim ustanovama.

Podsjećamo, kroz ovaj projekt u Jaski je već opremljena multifunkcionalna učionica i oformljen je Znanstveni park Jastrebarsko koji će s dolaskom ljepših proljetnih dana zasigurno imati sve više posjetitelja (a uskoro ćemo ga dodatno i estetski uljepšati izradom prigodnog murala).