JASKA ZA AFRIKU

sherlock - svjetski dan kazalista

Pozivamo Vas da podržite humanitarnu akciju Kreativnog studia Zvrk i Društva Naša djeca Jastrebarsko.
Odlučili smo organizirati humanitarnu akciju za pomoć djeci u Africi te Vas pozivam da kupnjom ulaznica za humanitarnu predstavu i dolaskom na predstavu podržite naša nastojanja da educiramo djecu o problemima u svijetu i senzibiliziramo ih za uočavanje potreba drugih te na taj način pomognemo djeci u potrebi.
PONEDJELJAK, 27. ožujka 2017.
19:30 sati
Dom kulture Jastrebarsko
predstava “Velika tajna Sherlocka Holmesa” Nine Škrabea 
nastup Vokalnog ansambla Ad Hoc 
upoznavanje s radom udruge “Srce za Afriku”

srce za afriku

U ponedjeljak, 27. ožujka 2017. na Svjetski dan kazališta u Domu kulture Jastrebarsko od 19:30 sati moći ćete pogledati hit-predstavu Kazališta Škrabe “Velika tajna Sherlocka Holmesa” prema tekstu Nine Škrabea, a sav prihod od ulaznica ići će za rad humanitarne udruge “Srce za Afriku”. Prije predstave prisutnima će se obratiti predsjednica udruge “Srce za Afriku” Maja Sajler Garmaz, u programu će biti prikazan kratak filmić o radu udruge u Ruandi, a nastupit će i Vokalni ansambl Ad Hod pod vodstvom Manuele Budišćak sa svojim afričkim repertoarom.

Ulaznice za “Sherlocka” i ovaj jedinstveni jaskansko-afrički događaj moći će se kupiti u Pizzeriji “Erdödy” od srijede, 22. ožujka po cijeni od 20 kuna.

Mnogima je danas i u Hrvatskoj teško, no svi ćemo se odmah složiti da je djeci i mladima u Africi još puno puno teže – umiru od gladi i raznih bolesti, teško dolaze do mogućnosti školovanja i najsretniji su kad dobiju priliku učiti i poboljšati svoju tešku situaciju. Udruga “Srce za Afriku” djeci i mladima u Ruandi, u selu Kivumu, pomaže dugoročno. Gradi škole, nudi besplatno obrazovanje, svaki dan jedan topli obrok i pitku vodu. Školski dan i topli obrok po djetetu u Africi koštaju samo 2,50 kuna! Škole u sklopu Centra “Otac Vjeko” u Kivumuu čije djelovanje financira udruga “Srce za Afriku” trenutno pohađa više od 700 učenika. U Kivumu kao misionar djeluje fra Ivica Perić, a donacijama se grade škole, opremaju kabineti i učionice. Osim što je djeci i mladima omogućeno besplatno školovanje, u školi dobiju i topli obrok što im puno znači, jer veliki broj djece u ruralnim dijelovima Ruande jede tek dva do tri puta tjedno.

Na Svjetski dan kazališta i vi se možete barem načas srcem naći u Africi, uživati u predstavi “Velika tajna Sherlocka Holmesa” u kojoj sudjeluje 80-ak jaskanskih mladih glumaca, pjevača i plesača te usput pomoći djeci i mladima u Ruandi.

Nakon predstave u Domu kulture će se moći kupiti suveniri iz Ruande i knjige o Africi, a sav prihod također će ići za rad udruge “Srce za Afriku”. O problemima u Africi ovim će povodom nešto naučiti i jaskanski “Mali znanstvenici” na jednoj od svojih radionica, u organizaciji Društva Naša djeca Jastrebarsko, pod vodstvom profesorice i predsjednice Društva Nikoline Ribarić.

Uz kupnju ulaznice za predstavu, knjiga i suvenira u Jastrebarskom 27. ožujka, svoje donacije “Srcu za Afriku” možete uplatiti i na njihov IBAN: HR7725000091101366453.
Vidimo se!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin