Izložba dječjih radova “Neka odrastanje bude dječja igra” oduševila posjetitelje

nivea-izlozbaIzložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je u Etnografskom muzeju u Zagrebu, 8. studenog 2016., u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca u sklopu besplatnih radionica u Dječjem tjednu koji je ove godine bio u znaku NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je vrlo originalne prototipove igračaka i igara te pokazalo koliko je važno omogućiti djeci da se kreativno izražavaju i provode slobodno vrijeme kroz igru. Autor postava izložbe, ugledni likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez, na otvaranju izložbe istaknuo je: “Igračka je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta, ali i pojedinca od najranije dobi djetinjstva pa i odrastanja. Čovjek je stvoren kao igrivo biće, a upravo u sklopu ovog projekta pojam igrivosti spušten je do izvorišta igre. Naime, metodom igre, priče, likovnosti… potaknuta je kod djece kreativnost i mašta, a kao rezultat nastali su vrlo originalni prototipovi igračaka i igara.”

Na izložbi su svoje radove izložile i jaskanske male umjetnice, Nika Idžaković, Petra Kovačić, Ana Popović, Ana Blažek i Karla Štidir.

Fotografiju snimio: Igor Nobilo