EKIPA IZ RADNIČKE

Skupina djeca osnovnoškolskog uzrasta odlučila je aktivno participirati u lokalnoj zajednici i biti aktivni građani te participirati u odlučivanju.

Sve je krenulo simpatičnim pismom koje je „ekipa iz Radničke“ ubacila gradonačelniku Zvonimiru Novoselu u poštanski sandučić. Oni su uočili nedostatak mjesta za druženje i za sportske aktivnosti u svojoj ulici i u svojem kvartu, anketirali su susjede te odlučili zatražiti izgradnju skate parka.

Slijedio je niz sastanaka u Gradskoj upravi na tut emu, ugovaranje idejnog i izvedbenog rješenja, korekcija rješenja, traženje financijskih sredstava te ishođenje svih potrebnih dozvola.

Inicijativa i sam način borbe za poboljšalje kvalitete sadržaja za djecu u Gradu urodio je plodom i mladi inicijatori kroz nekoliko mjeseci dobit će skate park.

Osim skate parka, u Radničkoj ulici uredit će se i dječje igralište i zelene površine, a to je rezultat ankete koju su među svojim susjedima proveli mladi.

Mladi su, zajedno s gradonačelnikom, potpisali ugovor s izvođačem radova, tvrtkom GIP Sirovica d.o.o. iz Jastrebarskog. Podijeljena im je zaštitna oprema kako bi mogli nadzirati radove.

Iznimno veseli inicijativa naših mladih koji su došli u Grad sa željom da naprave nešto dobro za svoju ulicu i svoje susjede. Zadovoljan je i predsjednik Gradske četvrti Gornja Jaska Ivan Borković, jer će ovim projektom Radnička dobiti novi sadržaj koji joj je itekako potreban s obzirom na broj djece i mladih.

Glavni projekt izradio je Damir Krajnik s Arhitektonskog fakulteta, a sami radovi uključit će pripremu podloga, postavljanje antitraumatske obloge, opremanje dječjeg igrališta i skate parka te postavljanje urbane opreme i uređenje zelenih površina. Ugovoreni iznos radova je 973.952,60 kuna, a s 200.000,00 kuna projekt sufinancira i Zagrebačka županija. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Ova inicijativa prepoznata je i od strane Saveza društava naša djeca Hrvatske koji potiče dječju participaciju u lokalnoj zajednici.