DJEČJI FORUM U FAŠNIČKOJ POVORCI

Fašnik

Članovi Dječjeg foruma Jastrebarsko predvođeni svojim voditeljicama sudjelovali su u Fašničkoj povorci u Jastrebarskom te posjetili Fašnik u Samoboru.

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog održan još jedan Fašnik u Jaski. Povorka s dječjim, osnovnoškolskim i odraslim skupinama krenula je od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga gdje se odvijao ovogodišnji zabavni fašnički program.

Fašničku povorku su uveličale Svetojanske mažoretkinje te PO DVD Petrovina. Dječji program započeo je uz veseo nastup Else, Ane, Princa i pčelice koje su razveselile devet skupina iz Dječjeg vrtića Radost, među kojima su bile pahuljice, glazbenici, plesačice, piramide zdrave hrane, kuhari, voće, povrće te Afrikanci. Djeca su se posebno zasladila krafnama koje je osigurala TZG Jastrebarskog.

Program za odrasle je započeo vrhunskom zabavom uz neponovljivog Davora Dretara Dreleta, u ulozi voditelja te Šojku i Škanjca koji su zavladali gradom. Zanimljivo kostimirani gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar su smijenjeni s vlasti te su ključeve Grada bezuvjetno morali predati kraljici tiranije Šojki koja je Jasku ubrzo pretvorila u Fašničku Republiku.