ALEJA PRVAŠIĆA

’’Aleja prvašića’’ projekt je sadnje linijskog drvoreda – svojevrsnog spomenika svim budućim generacijama. Naime, svaki će prvi razred svake godine posaditi stablo i na taj način ostaviti jedinstveni trag o početku školovanja, a prva ’’Aleja prvašića’’ bit će zasađena 11. studenog 2016. u 9 sati kod Glazbene škole u Jastrebarskom.

S ciljem stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od prvog razreda osnovne škole i međusobnog povezivanja, suradnje i izgradnje zajedničkih sadržaja, ove jeseni iniciran je projekt „Aleja prvašića“. Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razred osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.

Tako će prva stabla u prvoj „Aleja prvašića“ u Hrvatskoj biti zasađena 11. studenoga 2016. u 09:00 sati u Jastrebarskom pokraj Glazbene škole, u nazočnosti idejne začetnice Snježane Agostini, gradonačelnika Zvonimira Novosela, ravnateljice Osnovne škole “Ljubo Babić” Sanje Sertić, predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko Nikoline Ribarić, kao i učenika 12 odjeljenja prvih razreda s područja grada Jastrebarskog te njihovih nastavnika i roditelja.

Nakon Jastrebarskog, projekt će se širiti u konstruktivnoj suradnji s gradovima i općinama u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Vidimo se u petak u Jastrebarskom!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin