11. SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE

IMG_4520

U subotu, 14.10. održan je 11. susret gradova i općina prijatelja djece u Stubičkim Toplicama. Na Susretu su ove godine sudjelovale 23 delegacije iz Bedekovčine, Crikvenice, Čakovca, Čazme, Dubrovnika, Jastrebarskog, Kanfanara, Koprivnice, Karlovca, Krapine, Kutine, Ogulina, Ozlja, Požege, Pregrade, Rovinja, Siska, Splita, Sv. Križa Začretja, Tuhlja, Zaboka, Zlatar Bistrice, Stubičkih Toplica. Predstavnici grada Jastrebarsko bili su članovi Dječjeg vijeća – Lorena Ivančić, Gabrijela Kambić i Petra Kovačić u pratnji dviju voditeljica, Martine Tunuković i Nikoline Luketić. Susret je održan u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora akcije „Općine Stubičke Toplice – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Stubičke Toplice uz potporu Općine Stubičke Toplice.

IMG_4533

Tema ovogodišnjeg Susreta bila je „Tradicija i poduzetništvo” te su za djecu bile organizirane radionice lončarstva, streličarstva, licitara, vezenja i oslikavanja drvenih igračaka. Nakon predavanja na temu poduzetništva za odrasle sudionike Susreta, prikazani su i dobri primjeri iz prakse.

IMG_4552

Tijekom Susreta posjetili smo dvorac Oršić u kojemu se nalazi Muzej seljačkih buna. Veliko oduševljenje i osmijeh na lice izmamio nam je hrvatski glumac Rene Bitorajac koji se i slikao s nama.  Put nas je dalje odveo do Gupčeve lipe, a u pisanom zapisu o Gupčevoj lipi spominje se i Šumarski institut  iz našega grada koji je pomogao u uzimanju mladica s Gupčeve lipe koje će se presaditi. Saznali smo puno o povijesti ovoga kraja i vratili se kući oduševljeni s novim idejama.

IMG_4574

Ovim putem zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, DND-u Stubičke Toplice i vrijednim volonterkama i volonterima koji su nas vodili.

IMG_4515

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin