10. SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE – OGULIN

susret5

10. Susret gradova i općina – prijatelja djece održan je se u subotu, 1. listopada  2016. u Gradu Ogulinu u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske , Koordinacijskog odbora akcije “Grad Ogulin – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Ogulin, uz pokroviteljstvo Grada Ogulina.

susret2 susret3 susret4

Susret je otvoren u 10h u Školskoj dvorani uz bogat glazbeno umjetnički program te prigodne riječi domaćina, a na Susretu se okupilo 25 delegacija iz gradova, odnosno općina prijatelja djece uključenih u Akciju.

susret1

Grad Jastrebarsko-prijatelj djece predstavila je peteročlana delegacija u sastavu: Domagoj Šlat – zamjenik gradonačelnika, Nikolina Ribarić – predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko te članice Dječjeg foruma Marta Miletić, Laura Španić i Nika Ribarić.

Uz pregršt zanimljivih, kreativnih i edukativnih radionica za djecu, domaćini su za odrasle koordinatore pripremili  okrugli stol na temu “Odgoj i obrazovanje u zavičaju Ivane Brlić Mažuranić” s predavanjem „Nacionalni  kurikulum za obavezno obrazovanje u Hrvatskoj i europska iskustva“ prof. dr. sc. Branislave Baranović, ravnateljice Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

U sklopu susreta postavljena je i izložba „250 godina školstva u Ogulinu“, a za sve prisutne organiziran je i turistički obilazak bajkovitim Ogulinom, šetnja do Đulinog ponora i nezaoblizan posjet Ivaninoj kući bajke.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin