1. SAZIV DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA JASTREBARSKO

dgv1

Izbori za Dječje gradsko vijeće grada Jastrebarskog, koje je raspisao Gradonačelnik Zvonimir Novosel, održani su 6. svibnja 2017. godine, a danas je u gradskoj vijećnici održana i Konstituirajuća sjednica. Ovaj se projekt provodi u okviru akcije Gradovi i općine prijatelji djece s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada.

Naime, riječ je o projektu koji se provodi u gradovima i općinama koje nose status ’’Grad prijatelj djece’’ što je od 2013. i Grad Jastrebarsko. U Jastrebarskom aktivno djeluje Dječji forum u koji je uključeno dvadesetak djece od 4. do 7. razreda Osnovne škole, i čija je zadaća da osmisle i predlože projekte koji će poboljšati život djece i drugih stanovnika našeg grada, a od 6. svibnja Jastrebarsko je dobilo i Dječjeg gradonačelnika, kao i Dječje gradsko vijeće. ’’Ovo je prilika da se djeca svojim idejama aktivno uključe u svakodnevnicu našeg grada te da na taj način i utječu na mogućnost realizacije predloženih projekata, a mi ćemo ih u tome zasigurno i podržati’’, rekao je Gradonačelnik Novosel, te uz čestitke pozvao kolegu Gradonačelnika na suradnju.

dgv3

Tin Petrunić, dječji je gradonačelnik grada Jastrebarskog, a o čemu su odlučili članovi Dječjeg foruma. ’’Prvi projekt kojeg ćemo realizirati biti će postavljanje još više koševa po gradu da bi na taj način grad ostao uredan i čist, te da bi postao ljudima još primamljiviji kao ekološki grad. Zadovoljan sam što sam izabran za Dječjeg gradonačelnika, i vjerujem da će mi i moja zamjenica Barbara Golub puno pomoći u ovom poslu’’, rekao je Tin.

dgv2

Prvu sjednicu vodio je zamjenik Gradonačelnika, Domagoj Šlat, koji je pritom članove 1. saziva Dječjeg gradskog vijeća upoznao s načinom rada, a da svoje programe, ideje i projekte realiziraju Dječji gradonačelnik i Vijeće imaju vremena dvije godine, koliko traje njihov mandat.

I.B.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin